Vastasyntyneet vauvat

Hyvä tietää vastasyntyneen vauvan kuvauksesta

Vastasyntyneen kuvausaika kannattaa varata jo hyvissä ajoin raskauden aikana. Kuvausaika varataan alustavasti lasketunajan tienoille. Kun kotiudut sairaalasta vauvan kanssa, voit ottaa yhteyttä ja sovitaan tarkka kuvauspäivä. Kuvausajan varaamisen jälkeen lähetän vielä kattavan infopaketin kuvauksesta.

Vastasyntyneen vauvan kuvaus tehdään vauvan ollessa alle kaksiviikkoinen. Sopivin ajankohta on, kun vauva on 7-12 päivän ikäinen. Silloin vauvassa on vielä nähtävissä vastasyntyneen piirteitä ja hän nukkuu paljon. Vauvan nukkuessa vauvaa voi asetella hyvin kuvausasentoihin. Käsittelen vauvoja varoen ja kaikki tehdään turvallisesti, rauhallisesti ja vauvaa kuunnellen. Vastasyntyneen kuvaus vaatii paljon aikaa ja kuvaus etenee vauvan ehdoilla. Vanhempia neuvon aina olemaan stressaamatta ja olemaan rennolla mielellä kuvauksessa. Vastasyntyneen kuvauksessa voidaan ottaa myös perhekuva tai sisaruskuva vauvan kanssa. Kuvaukseen menee aikaa noin 2-3 tuntia. Keitän kahvit/teet kuvauksen lomassa vanhemmille. Mukana oleville lapsille löytyy paljon leluja leikkimiseen.

Kaikki vastasyntyneen vauvan kuvaukset kuvaan lämmitetyssä kotistudiossani Vantaalla. Käytän kuvauksessa vauvakuvaukseen sopivaa rekvisiittaa: hiuspantoja, myssyjä, vauvan kapaloja ja puukulhoja. Rekvisiitan värimaailma on pastellisävyinen ja maanläheinen. Käytössäni on myös ns. beanbag, joka on tehty erityisesti vastasyntyneiden kuvaukseen sekä BabyShusher. BabyShusherin rytminen hyssytysääni auttaa vauvoja rauhoittumaan, sillä se muistuttaa vauvaa kohdussa kuulluista äänistä.

Ennen kuvausta

  • Vauva kannattaa syöttää hyvin ennen kuin lähtee kotoa kuvauksiin ja mahdollisuuksien mukaan pitää hereillä ennen kuvausta.
  • Jos vauvan iho on tosi kuiva ja hilseilevä, niin vauvan ihon voi rasvata kotona vauvan iholle sopivalla perusvoiteella tai ihoöljyllä
  • Mukaan voi ottaa tutin, tuttipullon, harsoja, pyyhkeitä, vaippoja, kosteuspyyhkeitä ja vaihtovaatteita. Lisäksi vanhemmat voivat varata mukaan syötävää ja juotavaa, koska kuvauksissa voi mennä pitkä aika.
  • Vauva tulee pukea helposti riisuttavaan asuun.
  • Äidit, pyrkikää välttää kahvin juontia kuvausaamuna, koska kahvi voi vaikuttaa vauvan vireystilaan.
  • Vanhemmat voivat tulla kuvaukseen rennossa ja kevyessä asussa, koska studiotila on tosi lämmin. Kuvausasun voi ottaa mukaan erikseen.